ARTHUR indvielse 18. januar 2024

ARTHUR indvielse
Bevillinger

ARTHUR indvielse 18. januar 2024

I dag har vi holdt indvielse af vores nye kollega, robotten ARTHUR!

ARTHUR er en avanceret AI-robot, der er designet til at hjælpe vores reumatologer med at løse komplekse opgaver og effektivisere arbejdsprocesser ved hjælp af en scanning.

I dag klippede Peter Mads Clausen og Christina H. Clausen fra Fabrikant Mads Clausens Fond snoren over på ARTHUR, som en del af indvielsen, og som tak for donationen af robotten.

På dagen var blandt andre direktør i Gigtforeningen Mette Bryde Lind, Vicedirektør i Gigtforeningen Henrik Kjær Hansen, hospitalschef og cheflæge Afshin Ashouri Christiansen, professor, forskningsleder og ledende overlæge Oliver Hendricks værter for en dag, hvor vi fortalte om den kommende forskning på ARTHUR samt en demonstration af ARTHUR på en patient Christiane Plischke.

Oliver Hendricks fortæller: “Vi ser frem til at udforske alle de spændende muligheder, som ARTHUR bringer med sig, og vi er overbeviste om, at han vil være en værdifuld aktiv for vores privathospital og forskningen, som vil komme til gavn for patienter i hele Danmark”

Vi er meget taknemlige for donationen fra fonden, og til ROPCA, som har udviklet robotten, der nu vil have fast gang på Dansk Gigthospital og i Center for Viden om Gigt.