Young Investigator Award 2023 til Dina Husum

DHusum - VTE Spring School 1 (002)
Bevillinger

Young Investigator Award 2023 til Dina Husum

Dina Husum er reservelæge på afdelingen for hjertesygdomme på Sygehus Sønderjylland, og er forsker i Center for Viden om Gigt på Dansk Gigthospital.

Dinas projekt handler om sammenhængen mellem gigtsygdomme (inflammatoriske reumatiske lidelser) og blodpropper (tromboemboliske hændelser). Forskning viser, at patienter med gigtlidelser har øget sygelighed og dødelig og at dette oftest er på baggrund af hjerte-kar-sygdomme, herunder blodpropper.

Forskningsprojektet vil skabe en stor national database for at undersøge og klargøre denne sammenhæng til fordel for patienterne. Databasen er blevet navngivet ALICE (Analyzing the Link between Inflammation and Cardiovascular Events). 

Projektet ledes af Dina og Karen Schreiber, som er 1. reservelæge og forsker i Center for Viden om Gigt, Sygehus Sønderjylland samt mange andre eksperter.

Projektet kan skabe forskning som på sigt har muligheden for at ændre ikke bare nationale, men muligvis internationale retningsliner til fordel for patienter med gigtsygdomme. 

Hvad betyder det at vinde sådan en pris ?

Dina deltog fra 10.-14. maj 2023 i ”6th Euro Spring School Venous Thromboembolism” i Thessaloniki, Grækenland.

Konferencen er et samarbejde mellem University of Mainz, Tyskland (Prof Stavros Konstantinides) og University of Leiden (Prof Menno Huismann), Holland, som er to førende individer inden for området på global plan.

Konferencen er desuden godkendt af ESC, det Europæiske Selskab for Kardiologi. Til denne konference fremlagde Dina projektet ALICE både oral og med en poster. Ved konferencens ende blev der uddelt priser for bedste formidlinger gennem hele konferencen kaldet ”Young Investigator Award”. Denne pris blev tildelt Dina Husum i Center for Viden om Gigt på Dansk Gigthospital.