DANBIO symposium 2022

Oliver_DANBIO
Konference

DANBIO symposium 2022

I anledning af formandsskiftet i DANBIOS styregruppe blev der fredag den 28. oktober 2022 afholdt DANBIO symposium.

Leder af Center for Viden om Gigt og medlem af styregruppen, Professor Oliver Hendricks var facillitator på dagen, hvor programmet var spækket med spændende oplæg om resultaterne af den forskning, hvor patientrelaterede data fra DANBIO har været en essentiel kilde. Både forskere fra Sverige, Finland, Island og Danmark var repræsenteret. Der var b.la. oplæg om udvikling af personlig medicin og kunstig intelligens til hurtigere og bedre diagnosticering og behandling af gigtpatienter.

Det var tydeligt, at mange års anvendelse af data fra DANBIO har resulteret i, at vi er kommet langt inden for behandling og diagnostik af gigt. Men en vigtig hovedpointe fra dagen var, at vi kan gøre det endnu bedre, og at der hele tiden må være fokus på at udvikle de data, der trækkes via DANBIO, så de sikrer forskernes helt unikke indsigt i, hvordan vi skaber de bedste betingelser for mennesker med gigt – både i forhold til diagnosticering, behandling, rehabilitering og livskvalitet.

Vi var repræsenteret med medarbejdere fra Dansk Gigthospital, Forskningsenheden og Center for Viden om Gigt. De mange oplæg har givet inspiration til den fremtidige forskning på Dansk Gigthospital og Center for Viden om Gigt, hvor vi ønsker at Danmark skal være det bedste land i verden for mennesker med gigt.