FRONTLØBER PÅ AVANCEREDE OG STATIONÆRE BEHANDLINGSTILBUD

Oliver i Tyskland
Konference

FRONTLØBER PÅ AVANCEREDE OG STATIONÆRE BEHANDLINGSTILBUD

I BERLIN BLIVER DANSK GIGTHOSPITAL NÆVNT SOM FRONTLØBER PÅ AVANCEREDE OG STATIONÆRE BEHANDLINGSTILBUD

I år kunne foreningen af de tyske reumatologiske klinikker (VRA = Verband Rheumatologischer Akutklinikken) fejre sit 25 års jubilæum. Her var vores professor og forskningsleder, Oliver Hendricks inviteret til symposium, som blev afholdt i Berlin, Tyskland.

Symposiet dannede rammer og diskussioner for den fremtidige tyske infrastruktur på hospitalerne.

Det tyske sundhedsvæsen har behov for effektivisering
Et land med 83,2 millioner indbyggere har behov for et stærkt sundhedsvæsen. Der er moderne i form af digitale og specialiserede løsninger. Derfor har den tyske regering afsat flere milliarder kroner til en lovpakke, der netop skal sikre dette.

På symposiet fortalte Oliver Hendricks om sit studie fra Danmark, der perspektiverer emnet digitalisering af den reumatologiske patientbehandling. Her benyttede han lejligheden til at fortælle om ”Den danske model”, og om vores patientejet gigthospital, Dansk Gigthospital, hvor vi kombinerer avancerede ambulante og stationære behandlinger til gavn for mennesker, der lever med en gigtsygdom.

Oliver Hendricks afslutter med at fortælle: ”Det var en ære for mig at stå på scenen og fortælle mine tyske kollegaer, om den succes vi har med de sammenhængende patientforløb vi kan tilbyde på Dansk Gigthospital. Jeg er sikker på, at vi gennem dialog kan hjælpe og lære af hinanden på tværs af landegrænser til gavn for vores patienter”