Dorota Paulina Küttel

Dorota Paulina Küttel

Post-doc, afdelingslæge

Kontaktoplysninger

Uddannelse/erfaring

Uddannet speciallæge i intern medicin og reumatologi (2015), opnået Ph.d.-grad ved Syddansk Universitet, Sundhedsvidenskabelig Fakultet (2020). Hun har forskningserfaring med kvantitative metoder herunder både eksperimentelle og observationelle studier med fokus på sammenhæng mellem patient-rapporterede outcomes og billedediagnostik. Hun har flere års klinisk erfaring som reumatolog på Dansk Gigthospital og er pt. i gang med uddannelse til fagområdespecialist inden for palliativ medicin.

Særlige interesser

Billeddiagnostik inden for reumatologi, med fokus på ultralyd (Muskuloskeletal Ultrasound Competency Diploma in Rheumatology Level 3A) samt MRI (Oplært i Rheumatoid Arthritis MRI scoring system, RAMRIS). Desuden smertebehandling og symptomlindring.

Anvendelse af kunstig intelligens til vurdering af gigtaktivitet samt opfølgning af patienter: udvikling af nye metoder og afprøvning i klinisk praksis.

Patient-rapporteret opblussen i leddegigt og sammenhæng med røntgenundersøgelser, MR-skanninger (MR) og ultralyd (UL).

Inflammation (betændelse) påvist ved MR-skanning ved opblussen af leddegigt og relationen til selv-rapporterede og læge-vurderede ømme og hævede led.