Virkningen af Covid-19 vaccination på gigtpatienter

Virkningen af Covid-19 vaccination på gigtpatienter

Forskningsenheden på Dansk Gigthospital undersøger effektiviteten af Covid-19 vaccination hos patienter med inflammatoriske gigtsygdomme.

Niveauet af antistofferne IgG and IgM følges. Her observeres modstandsdygtighed med blodprøver i et år hos vaccinerede patienter tilknyttet Dansk Gigthospital.

Baggrunden er, at denne patientgruppe ikke indgik i de store nationale kliniske forsøg og at effektiviteten af de godkendte vacciner derfor ikke kendes for populationen af patienter med inflammatoriske gigtlidelser.

Projektet er initieret af Oliver Hendriks og Karen Schreiber, udføres i sammenarbejde med Københavns Universitet, Rigshospitalet-Glostrup og den nationale reumatologiske kvalitetsdatabase DANBIO. Projektet forventes afsluttet ultimo 2022

Sideløbende hermed udføres et Interviewstudie, som udforsker, hvordan patienter med inflammatoriske gigtlidelser – som leddegigt og rygsøjlegigt oplever Covid-19 pandemien og vaccinationen. Professor, Jette Primdahl er ansvarlig for studiet i samarbejde med UC SYD.